Gastblog van Kaboutertuin

Vandaag mag ik een gastblog schrijven voor bij Marloes op haar blog.

Ik ben Emy, ik ben mama van drie ventjes (6, 4 en 1 jaar) en ik blog dagelijks op mijn Kaboutertuin blog  

Ik wil jullie graag laten zien hoe je zelf makkelijk een transparantje kan maken. Ik maak er een in winterthema, een van Koning Winter!

benodigdheden

Wat heb je nodig?

– Zwart karton

– Vlieger papier/ tissue paper (action)

– Tekenstift en potlood

– Lijm

– Schaar en nagelschaartje

goede foto winter!

Teken eerst je ontwerp in klad op een a4tje. Op google kan je je laten inspireren door allemaal Koning Winter plaatjes.  Wil je dezelfde tekening gebruiken die ik maakte? Dat kan. Onderaan deze blogpost is hij te downloaden.

mooi

Knip vervolgens  het transparantje uit. Laat de pegels allemaal zitten en knip zorgvuldig om de stok heen. Pas op, want dit is erg kwetsbaar.

Koning Winter Transparant 3

 Trek alles nu om op zwart karton. Controleer tussendoor of de tekening goed overkomt op het karton. Het beste kan je hiervoor een HB potlood gebruiken, deze geeft goed af op papier.

Koning Winter Transparant 4

Het was niet heel duidelijk, maar de tekening is over gekomen op het karton. Je kan natuurlijk ook een andere kleur karton gebruiken, dan zal de tekenen makkelijker over te tekenen zijn.

Koning Winter Transparant 5

Knip het silhouet nu uit het karton. Het knipt een stuk zwaarder dan uit een gewoon stukje printerpapier. Met een nagelschaartje kan je alles makkelijker uitknippen en de kleine priegelige stukjes eruit knippen.

Koning Winter Transparant 6

Nu gaan we het vliegerpapier uitknippen. Ik heb drie mooie, winterse kleuren gekozen. Paars en twee kleuren blauw; aquablauw en een wat lichtere blauw. Paars is de bovenste kleur. De bovenkant laten we recht, de onderkant knippen we rond, zodat we een mooie kleurenboog krijgen.

De middelste kleur knip je beide kant rond. De bovenkant knippen we bol, zo sluit de kleur mooi aan op de paarse. Als we hem niet rond knippen krijg je teveel overlap en ziet het er niet mooi meer uit. De onderkant knippen we hetzelfde als de paarse.

De onderste kleur knippen we alleen de bovenkant weer bol (net als de middelste kleur), de onderkant kan recht blijven.

Koning Winter Transparant 7

Lijm nu op het karton het gedeelte waar de eerste kleur ongeveer komt. Smeer de lijm vooral goed uit, zodat over genoeg lijm zit.

Koning Winter Transparant 8

Plak het vliegerpapier er mooi strak op. Doe dit ook met de twee andere kleuren.

Koning Winter Transparant 9

Klaar is je transparantje van Koning Winter! Ik vind vooral de kleurencombinatie erg mooi. Hij staat vast prachtig op het raam!

Koning Winter Printable

Dit is de tekening om een transparant mee te maken. Sla hem op als afbeelding en druk hem vervolgens af op een volledige pagina. Dan moet het toch haast wel lukken!

Veel knutselplezier!!

4 gedachten over “Gastblog van Kaboutertuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s